Rose Weasley  

Posted by Deszy in

Rose Weasley
 
















Rose 2006. augusztus 27-én született, a Szűz jegyében. Félvér, hiszen bár édesapja, Ron aranyvérű, édesanyja, Hermione mugli származású. Szülei gyakran Rosie-nak becézik, és legnagyobb bosszúságára ezt sokan kezdték átvenni tőlük. De Rose tett róla, hogy mindenki leszokjon róla. Intelligencia és mérges, kioktató pillantása hatásos eszköz volt ehhez.

Mint azt tudjuk, van egy öccse, Hugo, akiről most nem ejtenék szót, mert neki is lesz saját adatlapja. ;)

Rose-nak édesapjához hasonlóan vörös haja és kék szeme van, viszont ezektől eltekintve sokkal jobban hasonlít az édesanyjához mind külső, mind belső tulajdonságai tekintetében.

Sokak meglepetésére Rose-t a Teszlek Süveg néhány pillanatnyi gondolkozás után a Griffendélbe osztotta, pedig minden Weasley és Potter azt hitte, a Hollóhátban fog kikötni. Nem így lett, de ez nem tartja vissza attól, hogy minden létező könyvet végigolvasson, és ezzel évfolyama legjobb tanulója lett. Édesanyjához hasonlóan hatalmas dilemmát okozott neki, hogy milyen tárgyakat válasszon a harmadik évfolyamban. Kacérkodott volna az időnyerő gondolatával, de mivel hosszú évek elteltével az időnyerő még mindig hiánycikk, csak nagyon keveseknek jut ki a szerencse, hogy használhassák. Végül Rúnaismeretet, Legendás Lények Gondozását és Jóslástant vett fel. (Hermione és Ron heves lebeszélési kísérlete ellenére...)

Rose pálcája mogyorófa egyszarvú szőr maggal, tíz és fél hüvelyk, kellemesen hajlékony. Patrónust idézni egyelőre még nem tud, mumusa viszont, édesanyját nem meghazudtoló módon McGalagony professzor, amint közli, hogy kicsapják az iskolából.

Rose-nak nincs saját háziállata, és bár senkinek sem meri bevallani, osztozik Ginnyvel a golymókmánián...

This entry was posted on 2011. október 11., kedd at kedd, október 11, 2011 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 megjegyzés

Megjegyzés küldése

Kommentek :)