Roxforti Hírmondó - Scorpius cikke  

Posted by Deszy in

Sziasztok!


Talán még emlékeztek rá, hogy amikor Scorpius belépett a Roxforti Hírmondó szerkesztőségébe, Rose valami egészen Scorpiushoz nem illő feladattal bízta meg. (Nyilván azért, hogy idegesítse a fiút.) Egészen pontosan arról kellett cikket írnia, hogy a muglik hite szerint a szőkék értelmi színvonala alacsonyabb. (Rose direkt nem árulta el neki, hogy ez csak a nőkre vonatkozik.)

Scorpiust azonban nem kellett félteni. Megírta a cikket, és Rose legnagyobb felháborodására még jól is sikerült. Sőt, a fiúnak sikerült úgy megírnia, hogy néhány apró utalással visszavágjon Rose-nak a feladatért. 

Nem terveztem megírni a cikket. De ma van a kedvesség világnapja, és amikor azon gondolkoztam, milyen meglepivel is kedveskedhetnék nektek, éppen a Scorpiusos interjún dolgoztam. És hopp! Biztos voltam benne, hogy ez az, amit meg kell írnom. Rettenetesen élveztem az írását, egyrészt azért, mert tudtam, hogy Scorpius apró elrejtett - vagy nem is annyira elrejtett - dolgokkal papíron folytatja a párbajt Rose-zal, másrészt azért, mert figyelnem kellett arra is, hogy stílusában ne legyen ugyanolyan, mint Rose cikke. Hiszen ezt Scorpius írta. Remélem, sikerült. :)


A haj és az értelem kapcsolata
Mugli legendák a szőke hajról


A mugliknak – akármilyen naivak legyenek is sokszor – ugyanúgy megvannak a maguk legendáik, mint nekünk. Ezek persze legtöbbször minden alapot nélkülöznek, vagy ha némi igazság rejlik is bennük, akkor is csak a tények felső rétegét kapargatják. E cikk szerzője nem kíván összefoglalót nyújtani ezekből, talán képtelenségnek is tűnik összegyűjteni minden babonájukat. Egy azonban – nyilvánvaló okokból – megragadta a nagybecsű szerkesztőség figyelmét.

Évszázadok óta él ugyanis az a feltételezés a muglik között szerte a világon, hogy a szőke nők értelmi képességei finoman szólva is alacsonyabbak. A hit teljesen komoly és vicces formában is terjed, főképp az ellenkező nem képviselői körében. Az úgynevezett „szőke nős viccek” rendkívüli népszerűségnek örvendenek. Ezek meglehetősen széles tartalmi körből táplálkoznak, egy azonban minden esetben közös bennük: a szőke nők butaságából űznek tréfák.

A varázslók és boszorkányok között terjedő pletykákkal ellentétben azonban a muglik véleménye csupán a nő nemű szőke egyedekre terjed ki. Sőt, a szőke hajú férfiakhoz kötődő történetek ezzel teljesen ellentétes képet mutatnak. A szőke hercegek már évszázadok óta képezik a muglik lányos álmainak tárgyát. A mugli mesék szerint a szőke herceg fehér lovon közlekedik, kardot hord magánál, és bármilyen veszéllyel szembenéz – sárkányokkal, gonosz mostohákkal vagy akár hatalmas erejű varázslókkal. Azaz megtestesíti mindazt, amiről egy nő álmodhat: bátor, intelligens, jóképű és romantikus érzelmekkel teli.

A muglik – nem meglepő módon – eddig egyik szőkeséghez fűződő állítást sem tudták bizonyítani. Ez azonban nem fékezi meg őket abban, hogy a mindennapokban tényként kezeljék őket.


Következő cikkünkben a vörös hajhoz fűződő babonákkal foglalkozunk majd. Kiderül, miért gondolják azt – nem is ok nélkül –, hogy a vörös hajúak kapcsolatban állnak az ördöggel, és csak rosszat hozhatnak az ember fejére – legyen az mugli, varázsló vagy boszorkány.

This entry was posted on 2012. november 13., kedd at kedd, november 13, 2012 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

5 megjegyzés

Úú ez tetszik :) Jól megmondta a Rosenak... :D Bár felmerült bennem a kérdés, hogy honnan szerezte az értesüléseit? Vannak ilyen könvyek a könyvtárban?

2012. november 13. 17:55

Szia!

Örülök, hogy tetszett. :D
A kérdésedre pedig majd kiderül a válasz a Scorpiusos Kérdezz-Felelekből. :)

Pussz:
Deszy

2012. november 13. 18:17
Enrathol  

Deszy, ne haragudj, de szőke vagy? ;) Vagy talán vörös? :)

2012. november 14. 16:32

Szia!

Ööö, nem. Barna. De miért?
A szőkeség azért volt, mert Scorpius szőke, a vörössel pedig Scorpius akart visszavágni Rose-nak, aki vörös...

2012. november 14. 16:45
Enrathol  

Rögtön gondoltam, csak a feltett képen nem láttam a hajszínedet pontosan...

2012. november 16. 8:18

Megjegyzés küldése

Kommentek :)