Piton és a kerítő akció  

Posted by Deszy in

Ez még nem az új fejezet, de remélem, azért örültök neki, és tetszeni fog. :) Az, hogy végül eljutottam a megírásáig Kytee érdeme, neki ezúton is köszönöm, és kíváncsian várom a rejtjeles fejleményeket. ;)


Piton és a kerítő akció


Az ifjú Piton, mint valami kém lapult meg a cukrászda ablaka alatti bokorban. Leste a fejleményeket, és alig várta, hogy édes bosszúja beteljesüljön.

Először Petúnia érkezett meg. Fürge léptekkel közeledett, bátortalanul kinyitotta az ajtót, majd feltűnés nélkül behúzódott az ablak melletti asztalhoz. Pontosan, ahogy Perselus eltervezte. Amíg a lány várakozott, Piton újra végigmérhette. Vékony volt, magas, és semmi nőiest nem talált benne. Élére vasalt, virágmintás szoknyát, és színben hozzá tökéletesen passzoló blúzt viselt, haját pedig szoros kontyba tekerte.

Néhány perc múlva befutott Vernon is, vagy ahogy magát szerette hívatni, Nagy Vé. Késett, állapította meg magában az ifjú varázsló. De ez a terve kivitelezését szerencsére nem akadályozta, szóval nem nagyon érdekelte. Vernon, a nagy melák erejét fitogtatva felrántotta az ajtót, és határozott, dörgő léptekkel érkezett meg Petúniához. A lány félve nézett rá, ezt Perselus pontosan látta. Mintha még kicsit meg is remegett volna. Nagy Vé hosszú, vállára lógó hajával, fekete bőrnadrágjában és bőrdzsekijében valóban elég félelmetes látványt nyújtott.

Miközben a zömök fiú letelepedett a cukrászda rózsaszín plüss ülésébe, Perselus csak arra tudott gondolni, milyen abszurd ez a kép. Két tökéletesen ellentétes figura ült az asztalnál, akikben valóban nem volt semmi közös. Vernon és Petúnia. Ég és föld. Tűz és víz. A mindig tiszta, és a mindig mocskos. A visszahúzódó lány, és a fiú, akinek öklétől mindenki rettegett. Pontosan ezért választotta Vernont ahhoz, hogy bosszút álljon Petúnián. Olyan fiú volt, akibe Petúnia sohasem szeretett volna bele, de talán még hozzászólni sem mert volna.

Amikor Piton kitalálta a zseniálisan ördögi tervet, percekig nem tudta abbahagyni a nevetést. Mivel is okozhatna nagyobb kínokat Lily húgának, mint azzal, hogy összehozza a város legfélelmetesebb fiújával?

Ezután már csak két levelet kellett írnia, amikben randira hívják egymást, és természetesen egy könnyed kis szerelmi bájitalt is össze kellett dobnia. Valóban gyerekjáték volt – dörzsölte össze a tenyerét. Nem tudta, miért, de jól esett neki a mozdulat. A tenyere úgy viszketett, mint még soha. Vakarni kezdte, aztán észrevette, hogy az egész kezét vöröses pír borítja. Tovább vakarózott, de közben visszafordult az ablakhoz, hogy tovább élvezhesse a jelenetet.

Petúnia és Nagy Vé köszönésen kívül nem is szóltak egymáshoz. Kényelmetlenül fészkelődtek egy ideig, majd mindketten rendeltek. Petúnia csak egy kis kekszet, Vernon viszont a fél cukrászdát felvásárolta.

Nem is sejtették, hogy amíg nem figyelnek, Piton mindkettejük italába Amortentiát csöpögtetett.

Élvezettel figyelte a bokorból, ahogyan mindketten belekortyolnak vizükbe, és érezte, hogy a légkör megváltozik. Petúnia elpirult, és lesütötte a pillantását, Vernon feje pedig lilulni kezdett a hirtelen jött érzésektől. Majd nem bírta tovább visszafogni magát, felpattant, és olyan hangosan, hogy az egész cukrászda hallhatta, felkiáltott:

- Szeretlek!

Pitonnak ennyi elég volt, kacagva mászott ki rejtekhelyéről, és csak ekkor vette észre, hogy a bokor, amiben addig megbújt, mérges szömörce volt.

Fekete talárja lebegett a menetszélben, ahogyan hazafelé futott. Minden porcikája viszketett. Pokolian. – Megérte – gondolta mégis, és közben megvakarta bal alkarját.

This entry was posted on 2011. július 30., szombat at szombat, július 30, 2011 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

6 megjegyzés

Dapple  

Csak annyit tudok mondani, hogy ez megérte elolvasni :)) Vajon számitott rá Perselus, hogy ebből még lagzi lesz? :)) És vajon Petunia belegondolt valaha is, hogy a ,, Nagy Őt" vagy ha úgy jobban tetszik , a ,,Nagy Vét" az általa utált kisfiúnak köszönheti? Nagyon- nagyon- nagyon ari történet! Imádom! Puszi!

2011. július 30. 22:46

Szia!

Hihi. Örülök, hogy tetszett. :D Nem, Persi valószínűleg nem számított rá, hogy tettének ilyen komoly következményei lesznek. :)

Sőt, tovább megyek... A Nagy Őt nem csak az általa utált fiúnak köszönheti, hanem a varázslatnak. xD

Örülök, hogy tetszett! ;) Még szándékozom írni hasonlókat! :D

Pussz:
Deszy

2011. július 30. 23:08
menina  

Tényleg nagyon aranyos, és tök jó ez a "Nagy Vé" a neve dolog :D

2011. július 31. 13:00

Szia!

Örülök, hogy te is így gondolod. :) És annak is, hogy tetszik a Nagy Vé dolog, mert szeretem az ilyen apró párhuzamokat, amiket visszakötnek az eredetire. :) És ezek szerint te is. :D

Pussz:
Deszy

2011. július 31. 13:37

Hát ez nagy volt xD
Végül is simán, én el tudom képzelni, hiszen Perselus tényleg nem szerette Petúniát és fordítva.
Nagyon ötletes kis történet, Vernon pedig nagyon vicces lehetett, amikor elkiabálta magát.
Tényleg megérte, egy kis mérges szömörce mi egy bájitalmesternek? :D
Puszi,
Alice656

2011. augusztus 9. 19:01

Szia!

Hát ez nagyon jó lett, igazán aranyos kis novella :D Remélem olvashatunk még hasonlókat tőled, mert én remekül szórakoztam ezen a kis szösszeneten is! Tök vicces lenne, ha ez tényleg így történt volna, Piton "közbenjárásával".

Pussz
Réka

2011. szeptember 19. 19:04

Megjegyzés küldése

Kommentek :)