Kérdezz-Felelek  

Posted by Deszy

Dahlia mágikus ereje onnan származik, hogy ő véla vagy egyszerű emberként is boszorkány lenne?
Ahogy már a korábbi posztban is írtam, Dahlia boszorkánynak született. Tehát a mágikus képességei alapvetően ebből fakadnak, a vélasága úgymond másodlagos. A vélák is képesek ugyanazokra a dolgokra, mint egyébként a boszorkányok, csak általában nem akarnak beilleszkedni. És igen, ezenfelül vannak bizonyos képességeik, amelyek a boszorkányoknak nem – ezért képesek például hatékonyabban végrehajtani a nonverbális varázslatokat.


Akiket meghívott a bulijára az iskolában is együtt lógnak (meg nyáron nélküle) vagy ők azok, akik hozzá közel állnak, függetlenül attól, egymást mennyire kedvelik?
Akiket a meghívott a buliba, azok nagyrészt rokonok. Tulajdonképpen Nara, Scorpius és az ikrek kivételével mindenki Potter vagy Weasley. Tehát bizonyos körülmények között rajtuk kívül szoktak együtt tölteni időt, és kifejezetten nincsenek rosszban. Persze nem feltétlen biztos, hogy barátok lennének, ha nem lennének rokonok, de mivel azok...
Scorpius nem mindenkivel jön ki jól, alapból kicsit távolságtartó, szóval nem mondanám, hogy ő puszipajtása lenne mondjuk Jamesnek vagy Frednek.
Rose pedig bár jóban van Lorcannal és Lysanderrel, mindig kicsit furcsának tartotta a viselkedésüket, távol áll tőle az a fajta különcség, ami rájuk jellemző.
Nara nem igazán van jóban Jamesszel, mert nem szereti ezt a lázadó stílusát.
De kifejezetten rosszban nincsenek, csak vannak, akik jobban vannak egymással.


Hugo-ék most már megszokták a golyóstollat?
Nem, nem igazán. Tudják használni, nem furcsállják a dolgot, de pennát használnak. És egyébként az esetek többségében Lia is.


És milyen slágereket hallgattak Dahlia-nál? Milyen zenéket szeretnek ők, amihez képest a muglizene furcsa?
Na, ez azért vicces kérdés, mert a Végzősök a mi időnkhöz képest a jövőben játszódik. Szóval ne kérjétek, hogy tudjak mondani aktuális slágereket, amiket hallgattak, mert nem tudok.
Mindenesetre a normális mugli zenében a szöveget furcsállották, illetve ami újdonságot jelentett nekik az az elektronikus zene, ami náluk ugye nincsen.


A jeleneteket szoktad látni más szereplőid szemével is?
Ez változó. Sokszor nagyon tisztában vagyok vele, hogy egy másik szereplő mit gondol egy adott jelenetben, és mit tesz az előtt vagy az után a jelenet után. Ez általában nagyobb jelentőségű dolgoknál van – az olyan jeleneteknél, mint amilyen pl. Jamesnek a virágültetés és az, amikor elviszi Liát a Szellemszállásra, illetve az olyanoknál, amikor tudom, hogy egy bizonyos jelenet valamit előrevetít a jövőre nézve. Főleg érzelmileg.
Egyébként nagyon érdekes, mert a legtöbb dolgot Dahlia szemszögéből látom magam előtt, igazából két szereplő van csak rajta kívül, akinek a szemszögéből szoktam látni jeleneteket, illetve főleg újabban van egy harmadik is. :D Lehet találgatni, kik ők. :P Várom a tippeket, aztán ha gondoljátok, elárulom majd.
És ami számomra nagyon furcsa, bár igazából sejtem az okát, sokkal könnyebben írok – Lia kivételével – a pasikról a történetben.


Vannak jelenetek, amihez tudnál háttérzenét szerkeszteni?
Hú, hát ez nagyon változó. Olyan nagyon ritkán van, hogy egy adott jelenethez választok konkrétan zenét, amit hozzá akarok hallgatni. Ez általában csak akkor szokott előfordulni, amikor valami szomorú jelenetet írok, ilyen esetekben gyakran hallgatom a kedvenc bedepizős számaimat, hogy kellően szomorú legyek. (Igen, van ilyen listám. Mesterségesen képes vagyok sírásig bedepizni magam egy-egy ilyen novellához vagy részhez. Ezek a jelenetek bizonyos szempontból az önkínzás formái számomra. XD Szóval higgyétek el, szerintem én jobban bedepizek tőlük, mint ti. De valamiért mégis imádom írni őket.)
Az pedig, hogy éppen hallgatok-e zenét írás közben, nagyon változó, általában igen, mert nem nagyon bírom a csöndet, vagy nagyon ritkán az is előfordul, hogy valami film megy közben a háttérben, szigorúan olyan, amit már ezerszer láttam, és nem kell rá külön odafigyelnem.
Így ebből fakadóan nincsenek olyan dalaim, amik egy-egy jelenetet ihlettek például, mint ahogy Stephenie Meyernél volt. De van egy-két jelenet, amihez hangulatában igen, tudnék dalt választani.


Mennyire tudod megérteni például Andresilát vagy Vernon-t, amikor az ő szövegeiket írod?
Őszintén? Általában nem. Illetve nyilván ismerem az észjárásukat, főleg Andresila esetében tudom, hogy mit miért csinál, de igazán soha nem fogom őket megérteni, olyan értelemben semmiképp, hogy meg tudnám nekik bocsátani, amit csinálnak. Értem, mit miért tesznek, de ettől még nem szeretem őket.


Meg fog változni Vernon és Petunia hozzáállása Dahlia boszorkányságához? Meg fogják érteni, hogy ez Dahlia, teljesen mindegy, mit csinálnak? (mért érzem, hogy erre nem fogsz válaszolni? :D)
Ezt már Facebookon is írtam. Sajnos nem válaszolhatok, de hamarosan úgyis megkapjátok a választ.


Végül gondolom megtalálja az igazit, az esküvős jelenetre gondolok!
Ki tudja? :P Ez sajnos olyan kérdés, amire nem válaszolhatok.


Milyen hosszúra tervezed az EVDR-bant?
Hosszabbra, mint amilyen az EDR volt, ez biztos. Nagyjából tudom, mi fog történni, van egy vázlatom az eseményekről, de az még eléggé képlékeny, hogy egy-egy rész hogyan kerül majd fejezetekbe. Nem kizárt, hogy egy bizonyos eseménynek két fejezetet is szentelek, vagy lehet, hogy csak egy felet, vagy egy hosszút. Vagy két hosszút.
Szóval konkrétan nem tudom megmondani. Annyit tudok mondani egyelőre, hogy hosszabb lesz, mint az EDR, ami elvileg hosszra a Titkok kamrája és az Azkabani fogoly között van. Szóval nem kizárt, hogy a későbbi kötetek vastagsága is összejön majd.


Oliver változni fog az idők során?
Ezt sajnos nem árulhatom el, bocsi. Óriási spoiler lenne.


Jamesnek ki lesz a párja?
Még egy kérdés, amire nem válaszolhatok. Pontosan azért, amiért az előzőre sem. Nagy spoiler lenne. Mindenesetre annyit hajlandó vagyok mondani, hogy James szerelmi élete szerintem még fog meglepit okozni mindenkinek. :)


James <3333333
Igen, egyetértek. :D

This entry was posted on 2013. május 9., csütörtök at csütörtök, május 09, 2013 . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 megjegyzés

Megjegyzés küldése

Kommentek :)