Nyomok  

Posted by Deszy in

Boldog gyereknapot mindenkinek!


Nyomok

 

Izmaiban félelmetes erő rejlett, és most ennek az utolsó cseppjét is bevetette. Pata csapódott pata után, fűcsomók szálltak vágtája nyomán. Semmi sem érdekelte, csak a szél, ami a sörényébe kapott, és ami végigsimított hosszú, izmos testén, és hűvös burokba vonta, miközben átszaladt a bőrén megjelenő apró izzadságcseppeken.

Maga volt az energia, úgy érezte, szétrobban, ha nem kapcsol még gyorsabb sebességre. Kellett ez az érzés, kellett a szabadság, a hatalom, valami, amit képes uralni.

Hirtelen mozgást vett észre a bal oldalán, és akarata ellenére rögtön megtorpant. Vadlóként ágaskodott a két hátsó lábára, és mélyen, a torkából előtört a reflexszerű nyihogás.

De ő még most is James volt, nem igaz? Nem állíthatják meg állati ösztönei, nem futhat el, nem menekülhet, bármit is látott.

Amikor odafordult, kiderült, hogy ok nélkül aggódott. Három alak körvonalai rajzolódtak ki előtte. Másnak egyszerű állatok lettek volna, de számára sokkal többet jelentett. Újabb nyihogó hang tört elő belőle, mert szerette volna nevén nevezni őket: Ágas, Tapmancs és Holdsáp álltak előtte.

A szarvas üdvözlésképpen bólintott egyet, agancsa szinte a földet érte, amikor lehajtotta a fejét előtte. A farkas nem közelített, csak kimutatta a fogait: nem vicsorgott, inkább olyan volt, mintha mosolyogna. Aztán a fekete kutya két társára nézett, és könnyedén elindult az ő irányába, a lába alól nézett fel rá, aztán egyik mancsát felemelte, és végighúzta a lábán, ami mellett megállt.

James megrántotta a fejét, jelezve, hogy ő készen áll.

A következő percben már újra vágtázott a Roxfort udvarán, de már nem volt egyedül, vele voltak a Tekergők is.

Nem tudta, mennyi ideje futottak, de végül elérték a roxforti tavat. James lassan a tóhoz poroszkált, és látta a tükörképét: sötétbarna szemét, éjfekete szőrét és sörényét. Aztán a tó vize megrebbent, a tükörképe fodrozódni kezdett.

Egy fehér hattyú volt, tollai csak úgy ragyogtak a holdfényben. Szélesre tárta szárnyait, miközben leereszkedett a tóra, és úgy bámult Jamesre, mintha ismerné. És ő is úgy érezte, ismeri.

– James! James! Ébresztő! – Egy hirtelen rántást érzett, félúton álom és ébrenlét között olyan volt, mintha a két teste között lebegne. Már nem volt ló, de még nem volt teljesen önmaga.

Ahogy lassan kinyitotta a szemét, homályosan még látta maga előtt a fehér hattyút, de ahogy megtalálta a fókuszt, rájött, hogy Dahlia fölé hajol, miközben próbálja magához téríteni. A bőre hófehér volt, a haja pedig ragyogott. Ő volt a hattyú.

– Kelj már fel! Várnak a Tekergők! – türelmetlenkedett a lány, és közben folyamatosan a vállát rázogatta.

– Tessék? – A Tekergők? Hát tényleg itt vannak?

Dahlia oldalra döntötte a fejét, és furcsán méregette.

– A Térkép. A Szellemszállás. Tudod, ma este – magyarázta Jamesnek, mintha csak gyengeelméjű lenne.

– Igen. A túra.

– Na végre! – mosolyodott el Dahlia. – Mindig ilyen lassú vagy ébredés után?

James most már tényleg kezdett magához térni. Felült, és próbálta kidörzsölni az álmot a szeméből.

– Eddig még senki nem panaszkodott – vigyorgott.

– Azt hiszem, ezt inkább nem akarom hallani. Van öt perced, hogy felöltözz.

Miközben öltözött, több kérdés is felmerült benne. Hogy került Dahlia a szobájába ilyen hirtelen? És hogy nem ébredtek fel a szobatársai? A lány nem volt túl finom, amikor megpróbálta felébreszteni.

Amikor rákérdezett, Dahlia csak elmosolyodott.

– Varázslat.

Ahogy teltek a percek, az álom egyre halványult, de James mégsem tudott elszakadni a gondolattól, hogy mennyire valóságosnak tűnt minden.

– Hattyú – szólalt meg hirtelen, miközben már az udvaron futottak.

– Tessék?

– Egy fehér hattyút láttam álmomban.

– Értenem kellene, hogy ez miért fontos? – kérdezte Dahlia.

– Én... Te voltál.

– Tessék?

– Te voltál a hattyú.

A boszorkány hirtelen megtorpant.

– Tudom, hogy hülyeségnek hangzik, és nem tudom megmondani, hogy miért, de te voltál.

James nem értette a lány hirtelen hangulatváltozását. Az egész teste megfeszült, és a szeméből eltűnt az addigi vidámság.

– Inkább menjünk! – utasította Dahlia, már nem olyan lelkesen, mint előtte.

– Elmondod, hogy mi a baj? – kérdezte James, amikor már az alagútban másztak a Szellemszállás felé.

A lány még néhány pillanatig hallgatott, aztán amikor a fiú már azt hitte, soha nem fogja megtudni, mire gondol Dahlia, megszólalt.

– A vélák egyes legendák szerint képesek voltak felvenni bizonyos állatok formáját.

– Például... hattyúkét?

Bár James nem láthatta a sötétben, de biztos volt benne, hogy a lány bólintott.

– Például hattyúkét.

– De te nem, igaz?

Dahlia keserűen felnevetett.

– Mindketten tudjuk, hogy én még egy másik alakot veszek fel, és a hattyú ahhoz képest áldás lenne, csak...

A boszorkány nem folytatta, csak mászott tovább, James pedig nem tudta, megkérdezze-e, mivel akarta befejezni mondatot a lány. Andresila varázslata miatt az emlékei arról az éjszakáról nem voltak olyan tiszták, de tudta, miről beszél Dahlia.

Aztán már meg is érkeztek a Szellemszállásra, és nagyon úgy tűnt, hogy Dahlia ejtette a témát, ő pedig nem akarta erőltetni. A lány már nem bosszús volt, tiszta meglepetés tükröződött az arcán. Kapva az alkalmon, hogy tényleg elterelje a boszorkány figyelmét, rögtön megkérdezte, mi történt.

Dahlia a padlóra mutogatott. James először nem értette, mit kellene néznie, ezért több fényt varázsolt a pálcája végére.

A Szellemszállás deszkáinak porában lábnyomokat láttak. Nem emberieket, hanem négy állatét: egy szarvasét, két nagyon hasonló nyomot, amelyekről rögtön tudta, hogy egy farkashoz és egy kutyához tartoztak, és közvetlenül mellettük... egy ló patájának körvonalait.

This entry was posted on 2013. május 26., vasárnap at vasárnap, május 26, 2013 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 megjegyzés

Megjegyzés küldése

Kommentek :)