Nem túlzás?  

Posted by Deszy

Sziasztok!


Kaptam egy kommentet Merengőn, amit most név nélkül szeretnék megosztani, és itt is válaszolni rá. Ő az:

"Nem gondolod, hogy cseppet túlzás, hogy ekkora felhajtást csinál D a szülinapja miatt? Nekem se lehet bulim mégse kezdek szerveszkedni a szüleim ellen... :P"

Szóval, akkor a válaszom:

Nem, nem gondolom. Ha így gondolnám, nyilván nem így írtam volna meg. Na de, miért is nem gondolom így? Nyilván indoklást érdemel a dolog, mert tényleg lehetséges, hogy így érződik. 

Először is, Dahlia nem az ellen lázad, hogy nem tarthat bulit. Dahlia nem bulit akar, Dahlia a barátait akarja látni, akikből történetesen van néhány. Az egy dolog, hogy ezt bulinak hívja, de ha emlékeztek, először nem is buliról beszélt, hanem arról, hogy áthívná őket vacsorázni. A buli ötletével Viola állt elő, Dahlia pedig csak ezután gondolt rá bulizásként. 

Másodszor Dahliának ebben a pillanatban nincsen túl jó kapcsolata a szüleivel, és amúgy sincsen a legjobb hangulatában. Évek óta görgeti a szülei iránt érzett csalódást és bizonyos szempontból haragot maga előtt, és nem igazán tud változtatni a dolgon. És ezek mellett amiatt is rossz hangulatban van, hogy nincs kivel beszélgetnie, gyakorlatilag egyetlen társasága a baglya: a szülei nem foglalkoznak vele, úgy csinálnak, mintha ott sem lenne, a szomszédokkal csak bájologhat, Dudley már nem olyan gyakran, mert családja van, és ha jön, akkor is általában vele van a felesége, aki előtt nem lehet teljesen önmaga, Dudley-val kettesben csak lopott percek jutnak nekik a konyhában. Dahlia magányos, mérges, és egyre jobban gyűlik benne az egész, arra várva, hogy kirobbanjon belőle. 

Emellett ne felejtsük el azt sem, hogy Dahlia alapvetően hisztis és öntörvényű! Amikor a barátaival van, ez kevésbé jön elő, mert olyankor jól érzi magát, de ha emlékeztek még pl. az Egy Dursley Roxfortban elejére, akkor tudjátok, hogyan viselkedik általában a szülei mellett. Ehhez még tegyétek hozzá, hogy James igen sokat fejlesztett a lázadások és csínytevések iránti hajlamán.

És nem utolsósorban igen, hiszem, hogy mindenkinek joga van, hogy megünnepelje a nagykorúvá válását. Nem mond, hogy ennek amolyan ereszd el a hajamat bulival kell történnie, de azt igen, hogy mindenkinek meg kellene ünnepelnie legalább ezt a születésnapját, ha a többit nem is, a barátai körében. Tizenhét évesen azt hiszem, jogos kívánság egy tinitől, hogy áthívhassa a barátait, különösen ha nyár van és szünet, és különleges alkalomról van szó.

Szóval ha mindezt összegyúrjuk (azt, hogy már nem gyerek, azt hogy hiányoznak a barátai és magányos, azt, hogy évek óta haragszik a szüleire és hogy alapvetően öntörvényű és hisztis), akkor igen, azt gondolom, hogy a buli megtartása teljesen jogos és elvárható reakció Dahlia részéről. Ez nem arról szól, hogy megengedik-e a szülei, hogy bulit tartson, nem csak egy hiszti. Ez két dolog terméke: bosszú a szülein, és vágy, hogy lássa a barátait. 

Nem hiszem, hogy egy átlagos tinédzser, aki nem tarthat bulit, ezek miatt az okok miatt szokott "felhajtást csapni", amiért nem tarthat bulit. :)

This entry was posted on 2013. március 3., vasárnap at vasárnap, március 03, 2013 . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 megjegyzés

Megjegyzés küldése

Kommentek :)