Egy darab üres pergamen  

Posted by Deszy in

Egy darab üres pergamen


James – valószínűleg életében először – korábban kelt, mint bárki más. Lily és Albus még javában húzták a lóbőrt, és még Ginny és Harry sem keltek fel. Ő azonban képtelen volt nyugodtan feküdni az ágyában, amikor ilyen jelentős nap volt!

Nem bírt csak úgy egy helyben álldogálni, valamit csinálnia kellett. Feltúrta a táskáját, és vagy századszorra ellenőrizte, hogy mindent elpakolt-e. Megint mindent a helyén talált – megvolt az összes talár, amiket az édesanyja korábban gondosan kivasalt, ott voltak a kviddicsplakátjai, amiket majd kitesz a roxforti szobájában, megvolt minden zoknija és még a párjaik is – ami meglehetős ritkaságnak számított nála –, és a gondosan elrejtett rekeszben megtalálta a Weasley Varázsvicc Vállalatos dolgokat is, amelyek nélkül nem lett volna hajlandó elindulni.

Egy dolog nem volt csak a kofferban, amit legszívesebben elcsomagolt volna – a seprűje. A roxforti szabályok szerint elsősök nem használhatnak saját seprűt. Hiába próbálta meggyőzni a szüleit sőt, még Neville-t is, hogy szerezzenek valamilyen speciális engedélyt, mert neki a seprűje nem csak egy seprű, hanem jó barát és társ minden bajban – és ahogy Harry megjegyezte, minden csínytevésben is. Nem volt mit tenni, a gondosan kifényesített, tökéletesen karban tartott Nimbusznak maradnia kellett.

James most a seprűhöz sétált, és végigsimította a tökéletes mahagóni felületet. Végül úgy döntött, amíg a többiek alszanak, úgysincs jobb dolga, méltó módon búcsúzik a seprűjétől. Hóna alá csapta hát, és elindult kifelé a Grimmauld téri házból.

Hűvös, hajnali levegő fogadta, ezért gyorsan visszafordult, és magára vett egy kabátot is. Aztán amint megint kint volt, lába közé vette a Nimbuszt, ahogy azt előtte már milliószor megtette, elrugaszkodott a talajtól, és már suhant is előre.

A nap még nem kelt fel teljesen, az utcák még tökéletesen üresek voltak, mindenki az igazak álmát aludta. Egy-egy autót látott csak elhajtani a mélységben, de azok is csak hangyáknak tűntek. Furcsa volt belegondolni, hogy most hónapokig nem láthat autót, de még motort sem, mert a Roxfortban nincs ilyesmi. De egyáltalán nem bánta, mert azóta az iskolába vágyott, hogy először meghallotta, hogy Roxfort. Nem a tanulás vonzotta, közel sem, sőt... De az iskola lényege nem is a tanulás volt, nem igaz? A kalandok hívogatták, az új barátok, a kviddicscsapat, ahol végre nem az öccsével és a húgával kell játszania, hanem méltó ellenfelekkel.

Miközben repült, az amúgy is hideg levegő a sebességtől a kabátjába kapott, és James tökéletesen tudatában volt, hogy az arca és füle olyan vörösek, mint a Weasleyk haja. Ha az édesanyja látná, mostanra már lentről kiáltozna, hogy azonnal jöjjön le, de most nem volt itt, így a fiú adott magának még néhány percet. Szabad volt, mint a madár, és ez az ő napja!

Végül mégis úgy döntött, ideje leszállni, és amikor beért, Sipor már várta, hogy megkérdezze, készíthet-e neki forró kakaót. Szinte meg sem várta James válaszát, már ment is a konyhába, orra alatt pedig olyanokat motyogott, hogy ez majd átmelegíti.

Várhatott volna a házimanóra nyugodtan, de képtelen volt megmaradni egy helyben és csak üldögélni. Gondolt rá, hogy felébreszti Sirius anyját, ő mindig feldobta, de végül úgy döntött, az apja irodájába megy. Senki sem tudta, de néha, amikor nem látták, James besurrant, és elolvasta a legfrissebb jelentéseket.

Harry Potter nem volt az a fajta, aki haza akarta hordani a munkáját. Amikor otthon volt, mindig a családjával foglalkozott. De James tudta, hogy a sötét varázslók elleni harc nem olyan dolog, amit valaki le tud tenni az ajtó előtt, amikor hazaér, mint valami csomagot. Néha észrevette, hogy egy komolyabb ügy nyomasztja, és ilyenkor látta, hogy éjjel, amikor azt hitte, már senki sem látja, az irodájában dolgozik egy-egy ügyön.

Szerencsére ez nem fordult elő túl gyakran, de épp elégszer, hogy James észrevegye. És az egyik ilyen alkalom után tört be először az irodába. Először csak csínynek szánta, de aztán rájött, hogy a papírokban nagyon is érdekes dolgokat talál. Így rendszeresítette a látogatásokat, és bizonyos időközönként elolvasta őket.

Így amikor most kitárta az ajtót, már pontosan tudta, mit és hol kell keresnie. Ám amikor kihúzta a fiókot, egy olyan pergamendarabot is talált, amire nem számított.

– Hát ez meg mi? – kérdezte, bár tudta, hogy senki sem fog válaszolni.

Egy egyszerű, üres, megsárgult pergamen volt. James kétkedőn forgatta, minden pontját végignézte, de nem talált rajta semmit, ami megragadta volna a figyelmét. Még a legapróbb pacát sem látta rajta, egyetlen betűt vagy szimbólumot sem. De nem lehetett csak egy üres pergamen, mert azt az apja a másik fiókban tartotta. Már épp nyúlt volna az egyik pennáért, hogy kipróbálja, mi történik, ha ír rá, amikor egy hang a szívbajt hozta rá.

– Elkészült a kakaó! – kiáltotta Sipor, és James legszívesebben kikiabált volna, hogy ne verje fel az egész házat. – James gazda!

– A fenébe! – motyogta mérgesen James, és pontosan tudta, hogy Sipor nem hagyja abba, amíg meg nem találja. És addigra már nem lesz egyedül.

Gyorsan a kezében tartott pergamenre pillantott. Ki akarta deríteni, mi lehet az, de most nem volt rá ideje. Megvonta a vállát, és gyorsan döntött: összetekerte, aztán a talárjába rejtette, és kisietett az irodából. A Roxfortban lesz elég ideje, hogy rájöjjön a rejtélyre.

This entry was posted on 2013. február 27., szerda at szerda, február 27, 2013 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

5 megjegyzés

tekergők térképe!:D

2013. február 28. 18:28

Bizony. :)

2013. február 28. 18:34
Corvus Gravis  

Zseniális... :D

2013. március 3. 18:45

Örülök, hogy így gondolod. :) Köszönöm! :D

2013. március 3. 19:47

okos... nagyon jókat írsz imádom az írásaidat, mindig várom a kövi zseniális történetet

2013. július 27. 22:49

Megjegyzés küldése

Kommentek :)