Hugo Weasley  

Posted by Deszy in ,

Hugo Weasley


















Hugo Weasley 2008. március 15-én született, március idusán. Halak. Szülei Hermione Jane Granger és Ronald Bilius Weasley. Anyja révén félvér.

Egy nővére van, Rose Weasley, aki egész életében tudálékos megjegyzéseivel traktálta. Nagyon közel áll azonban unokatestvéreihez, őket is szinte testvérekként kezeli. Mivel Hugo a legfiatalabb a családban, hiszen még Lily, aki korban legközelebb áll hozzá is idősebb fél évvel, mindig ő volt a legkisebb. Végignézte, ahogy mind elindulnak a Roxfortba, de Lilyvel ellentétben ő ezt sokkal nyugodtabban kezelte, és csak magában vágyott rá, hogy ő is elindulhasson végre.

Hugo ismeretlenek között meglehetősen visszahúzódó, viszont amint jobban megismer valakit, és olyanok körében van, akiket szeret, feloldódik, nagyon kedves, lelkes és vidám.

Hugónak apjához hasonlóan vörös haja és kék szeme van, igazi Weasley.

Hugo – nővérével együtt – tagja édesanyja M.A.J.O.M. nevű mozgalmának, amelynek keretében megtanult kötni is.

A beosztási ceremónián – mint azt tudjuk – a Süveg a Hollóhátba osztotta, és ezen minden családtagja meglepődött. Az senkit sem ért volna váratlanul, ha a nővére, Rose a Hollóhátba kerül, de végül ő is a Griffendélben kötött ki, csakúgy mint a család legtöbb tagja. Hugo viszont mindenki megdöbbenésére nem griffendéles lett.

Hugo hobbija és szenvedélye a fotózás, ami egy kiskori emlékéből fakad. A fiú még egészen fiatal volt, amikor nagyszülei egy autóbalesetben meghaltak, és csak halvány emlékei voltak róluk. Talált viszont egy képet, amin nagyszülei Hermionét átölelve álldogálnak a Gringotts előtt, és Hugo ekkor döbbent rá, hogy egy fénykép örökre megőrzi a fontos pillanatokat. Felkutatta az összes képet, amit a családjáról talált, a következő szülinapjára pedig meg is kapta első fényképezőgépét. Weasley nagypapa sokat áradozott neki róla, hogy a muglik miféle szerkentyűket képesek kitalálni.

Hugo pálcája kőrisfa, kilenc és fél hüvelyk főnixtoll maggal, kellemesen rugalmas.

Patrónust idézni egyelőre nem tud, mumussal találkozni pedig még nem volt szerencséje, bár rengeteg javaslatot hallott apjától, hogy mit tegyen, ha esetleg egy hatalmas pók képét ölti fel a mumusa. (Hugo, édesapjához hasonlóan retteg a pókoktól.)

Hugónak saját háziállata nincs, Rose-zal együtt a családi baglyot használják levelezésre.

This entry was posted on 2012. március 15., csütörtök at csütörtök, március 15, 2012 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

3 megjegyzés

Szia!
Olyan jó, hogy Hugo ismertetőjét is felraktad! :D
Nagyon örülök neki.
Annyira szeretem őt.
Amúgy vicces, hogy ő is fél a pókoktól. :D
Látszik, hogy az apjára ütött. :)
Puszi : Clary

2012. március 15. 17:56

Szia!

Nagyon örülök neki, hogy így örültél! :D
És én is nagyon szeretem Hugót. :D (Kis titok: ő volt az első, akit a régi szereplők gyerekei közül elképzeltem a történethez. :D)
És igen, sok szempontból az apjára ütött. :)

Pussz:
Deszy

2012. március 15. 19:59
Lory  

Szia!
Egyszerűen imádom ezeket a kis ismertetőket:) A Hugos is nagyon jó lett. Soha sem gondoltam volna, hogy még kötni is tud.A pókos rész is nagyon tetszett. Kíváncsi vagyok, hogy reagálhat apa és fia, ha meglátnak otthon egy pókot :D

2012. március 17. 12:24

Megjegyzés küldése

Kommentek :)