Dahlia Dursley  

Posted by Deszy in ,


Dahlia Dursley

A fiatal Dahlia
Dahlia a végzős évében


 













Dahlia Dursley 2008. június 21-én született. Csillagjegye ikrek. Születésnapja azért is különleges, mert ekkor van a nyári napforduló, amikor a leghosszabb a nappal.

Zöld szeme és szőke haja van, szüleivel ellentétben csinos.

Születésére már senki sem számított, hiszen a Dursley házaspár már egyáltalán nem volt fiatal. Az orvos szerint a megfoganása csoda.

Vernon és Petunia a hírre először teljesen kétségbe estek, már csak azért is, mert nem remélhettek még egy olyan csodálatosan tökéletes fiút, mint Dudley. Ez végül nem is lett probléma, hiszen Dahlia kislány lett.

Dahliát a szülei tejben-vajban fürösztették, mindent megkapott, amit csak akart. Dahlia egészen sokáig azt gondolta, hogy a szülei tökéletesek, de egy nap megváltozott az élete. Karácsony volt, amikor is Dahlia mindent elő akart készíteni a Mikulás érkezéséhez. Édesapja azonban kikelt magából, és leszidta, hogy repülő szán nem létezik, és karácsonykor semmi másnak nem kell örülni, mint az ajándékoknak. Dahlia akkor elhatározta, hogy ezt is fogja tenni. Innentől kezdve okosan és módszeresen kihasználta szüleit, megismerte gyenge pontjaikat, és pontosan tudta, mit kell mondani és tennie, hogy tényleg miden kívánsága teljesüljön.

Ekkor még sem Dahlia, sem szülei nem sejtették, hogy a legkisebb Dursley boszorkány. Tökéletes harmóniában élték varázstalan életüket, és Dudley is gyakori látogató volt náluk.

Dahlia életének egyetlen furcsasága az volt, hogy minden évben a születésnapjára ajándékot kapott Potteréktől, akik a rokonai voltak, de sem Vernon, sem Petunia nem akartak beszélni róluk neki. Az ajándékaikat egészen addig ki is dobták, amíg Dahlia észre nem vette a dolgot, és magának követelte őket. Potteréktől mindig valami különlegeset kapott, általában olyan édességeket, amilyenekről még nem is hallott.

Dahlia először a tizenegyedik születésnapján vette észre, hogy varázsol. Szülei cirkuszba vitték, és amikor a kötéltáncos megbillent, Dahlia annyira megijedt, hogy kinyújtotta a kezét, és ezzel a mozdulattal megmentette a lány életét.

Szülei jóformán szívrohamot kaptak, amikor ezt látták. Hiába is próbálták tagadni az igazságot, tudták, hogy Dahlia boszorkány. Ezt azonban még akkor sem akarták elfogadni, amikor Dahlia megkapta a levelét.

Végül amikor Neville Longbottom és Harry Potter, az unokatestvére eljöttek érte, Dahlia szülei tiltakozása ellenére is a varázsvilágot választotta.

(A teljes történetet nem mesélem el, tessék elolvasni a fejezeteket! ;D)


Dahlia a roxforti beosztási ceremónián a Hollóhátba került. Ide osztották be Hugót és Narát is, akikkel a legjobb barátokká váltak.

Dahlia pálcája Ollivander pálca, egy roppant különleges darab. Az ő pálcája az egyetlen Ollivander pálca, amiben vélahaj van. Tölgy, tizenkét hüvelyk, vélahaj maggal. Eléggé hajlékony.

Patrónust idézni még nem tud.

Egy állata van, egy bagoly. Karvalybagoly és a neve Veda. Eleinte nagyon visszahúzódó volt, de végül megtalálta az összhangot Dahliával.

(Dahlia adatlapja bővülni fog, ahogy halad előre a történet.)

This entry was posted on 2012. június 21., csütörtök at csütörtök, június 21, 2012 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

2 megjegyzés

Névtelen  

A mamám is ezen a napon született. :)

2012. június 21. 21:03

Akkor boldog szülinapot neki is! :)

2012. június 21. 21:43

Megjegyzés küldése

Kommentek :)