Egy Dursley Roxfortban - 8. fejezet - Érdekesség  

Posted by Deszy in

Sziasztok!

Újabb érdekességekkel készültem a nyolcadik fejezettel kapcsolatban. :) Remélem, tetszeni fognak! :D

Először is, a Dahlia pálcájának végéből szivárgó rózsaszín füstfelhő... Először is, hadd mondjam el, hogy ez a füstfelhő még vissza fog térni, és abban a 3 sorban egy kis utalást is elrejtettem arra, hogy ki lesz Dahlia párja a jövőben, amit egyelőre csak én érthetek. De ahogy halad előre a történet, ti is rájöhettek, szóval érdemes megjegyezni. :P 

Hogy miért pont rózsaszín? Nos, ez egyrészt Dahlia egyik jellemvonására utal, miszerint egy kis díva a lelkem, az a shoppingolós divatszakértő fajta. Másrészt azért is rózsaszín, mert mondtam, hogy van benne egy kis utalás arra nézve, ki lesz Dahlia párja, és a szín a szerelemre is utal.
Milyen illatokat érez Dahlia. Először is a kesernyést, amiről egyelőre nem tudja, mi az... Az első virágillat, amit beazonosít, a liliom. Ez a két liliomra utal, Harry édesanyjára és a lányára. A másik két virágot az illatuk miatt választottam... Mert én imádom őket. :P

Illetve a füstfelhő szó az, amiről még írnék. Nem tudom, mennyire emlékeztek Harry legelső bájitaltan órájára, de bennem elég mély nyomot hagyott. Mert Tóth Tamás Boldizsár valami elképesztő alliterációt alkotott. Ha nem emlékeztek, leírom: "finoman fortyogó főzet fölött fodrozódó füstfelhő". Nos, emiatt választottam pont a füstfelhő szót. :)

A Vernon által emlegetett Abbey Mount, ahol szerinte Dahlia mindent megtanulhat, amire szüksége van, az az iskola, ahol Marge néni is tanult. Nos, a nevet loptam. Méghozzá a Vadócka című filmből, amiben az Abbey Mount egy leánynevelő iskola. :)

A könyvek a Czikornyai és Patzában. Gondolom, ez sokatoknak feltűnt, de akkor most nézzük a fontosabbakat. Az első cím, amit Dahlia elolvas: A morzsás szarvú szapirtyók és a narglik megtalálása. Ezt a könyvet Luna Lovegood írta, bár ekkor a neve már valószínűleg Luna Salamander. (Hajlok rá, hogy írói nevének a lánykori nevét használja... :D) Lunából elismert természettudós lett Rowling nyilatkozatai szerint (gondolom, érdeklődésében osztozik férje is, aki Goethe Salamander unokája), ezért úgy gondoltam, biztosan írt a kalandjairól könyveket. És mint olyan, miért ne lehetne, hogy pont azt sikerült bebizonyítania, hogy ez a két faj valóban létezik? :) 

A következő cím: Viszonyom a Vasorrúval. Ezt a címet ismerjük már, mint a rossz pénzt, hiszen kedvenc (xD) SVK tanárunk, Lockhart tollából származik. Muszáj volt beleírnom, mert bevallom, mint karaktert, imádom. Nagyon sokat nevettem rajta, és amikor a Főnix rendjében újra szerepelt... Legyen elég annyi, hogy nagyon örültem neki. És ezért bele akartam csempészni valamilyen formában a saját történetembe is, még ha csak ilyen kis szerepben is. És meg akartam mutatni, hogy ha maga Lockhart nem is, de a hírneve azért a régi.

Hírnév és hazugságok – Albus Dumbledore élete Ezt a címet is jól ismerjük, hiszen a hetedik részben még részleteket is olvashattunk belőle. Hiába Harry minden törekvése, a Dumbledore életéről szóló bulvárkönyv ennyi év után még mindig jól fogy... Pont amikor ezt írtam, nem sokkal voltam túl a nyolcadik film nézésén. És nagyon sajnáltam, hogy a Dumbledore életéről szóló szálat nagyrészt kihagyták. Én nem akartam. 

És akkor ha már Rita Vitrol, következzen az utolsó lényeges könyv a polcokról: Harry Potter – Megmentő vagy csaló? Igen, ez a könyv is kedvenc poloskává alakuló Rita Vitrolunk tollából származik... A nagy csatának alig volt vége, még egy hónap sem telt el, de már meg is jelent az új bestseller. És valóban bestseller volt, hónapokig vezette a könyveladási listákat. Pletykák szerint néhány példány még a muglikhoz is eljutott. A könyv még a Dumbledore életét feldolgozó kötetnél is hosszabb lett, és Rita Vitrol állítása szerint, már jóval Voldemort legyőzése előtt állt neki. Többek között olyan kényes témákról esik benne szó, mint Harry mágikus képességei, párszaszájúsága, romantikus kapcsolatai, viszonya Dumbledore-ral, és különleges kapcsolata Voldemorttal. Vitrol a legújabb hírek szerint a folytatás megírására készül, amiben lerántja a leplet "a kívülről harmonikusnak látszó, ám belülről mélyen gyökerező problémákkal küszködő Potter család életéről."

This entry was posted on 2011. augusztus 4., csütörtök at csütörtök, augusztus 04, 2011 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

4 megjegyzés

Névtelen  

Tetszett ez az érdekességes rész is, és bevallom, nagyon a sztori hatása alatt vagyok, nagyon tetszik. :) És elképesztő, ahogyan minden apróságnak van jelentősége.. de még milyen! Erről nekem mindig Spirit jut eszembe.. ő is általában kidolgoz minden egyes icipici részletet..
na, de legyen nagyon nagyon (NAGYON) gyorsan friss. légysziiii. *.*
Üdv: Dia [angeldia.;]

2011. augusztus 5. 16:32

Szia!

Örülök, hogy tetszik a történet, és annak pedig különösen, hogy az érdekességek is. Ezt amolyan extrának szántam, amikor kitaláltam, és nem voltam benne biztos, hogy érdekelni fog-e titeket, de akkor igen. :D

Pont azt szeretem a legjobban a Harry Potterben, hogy minden mindenre épül, minden lehet benne valami kulcs, olyan dolgok is, amikre nem is számítasz. És ezt is vissza szeretném hozni a fanficemben, mert ez is hozzátartozik a Harry Potter feelinghez. (Ráadásul élvezem is a kitalálásukat. :P) Olyan jó talán soha nem leszek ebben, mint Rowling, meg ugye ő nem hetene frissített, hanem több ideje volt kitalálni őket. De mindezek ellenére igyekszem fejlődni. :)

És annak, hogy ezt Spirithez hasonlítod, nagyon örülök, mert én magam is nagy Spirit Bliss rajongó vagyok. (Az Árnyékvilágban is benne van a véleményem hátul. :P)

A friss pedig ma érkezik, ha megszakadok is, bár valószínűleg csak késő este. :)

Pussz:
Deszy

2011. augusztus 5. 18:31
Névtelen  

Szia! Most olvastam csak ezt a fejezet-extrát (bocsánat a kései kommentért:)) és nagyon tetszett. Rita Vitrol könyve Harryről nagyon felkeltette az érdeklődésemet. Egy kicsit reménykedtem is, hogy Dahlia talán belelapoz XD. Nah nem baj. A történeted egyébként nagyon szeretem. Már alig várom a frist.
Lindy

2011. augusztus 12. 18:43

Három tippem van Dahlia szerelmét illetően.Hugo,Oliver és Loo.Jó talán Loo nem de a gyöngyvirág csokor kártyára azt írta virágot a virágnak.És ugye a Dahlia virágnév.Jó fele tapogatózom?

2012. július 19. 11:35

Megjegyzés küldése

Kommentek :)