Lily Potter  

Posted by Deszy in ,

Lily Potter


















Lily Luna Potter 2007. november 24-én született, nyilas. Apja Harry James Potter, a kis túlélő, anyja Ginevra Molly Weasley.

Két bátyja van, James Sirius és Albus Perselus Potter. Ez meg is látszik rajta, Lily már egész korán megedződött bátyjai és unokafivérei mellett, és profivá vált a fiús dolgokban is. Rendszeresen kviddicsezett – mint édesanyja és édesapja is tette – , és rosszcsontságban is felvette a fiúkkal a versenyt. Annyit mondok, soha ne kekeckedj Lily Potterrel, mert két igen harcedzett ököllel találhatod szembe magad! XD

Miután mindkét bátyját felvették a Roxfortba, ő otthon maradt egyedül a szüleivel. Szerencséjére Hugo is annyi idős, mint ő, így ők ketten együtt ábrándozhattak arról a napról, amikor ők is megkapják a levelüket. Miután Teddy elballagott, ő is gyakran meglátogatta. Lily őszintén rajong érte, mert mindig megnevetteti.

Lilynek hasonló érzései vannak Lunával kapcsolatban is. Bár nagyon ritkán látja őt, hiszen Luna távoli tájakon új fajok után kutat, akárhányszor hazatér, mindig hoz magával valami bolond ajándékot.

Lily meglehetősen könnyen ismerkedik, de ha szóba hozzák apja hírességét, legyintve elhárítja a dolgot. Abban a tudatban nőtt fel, hogy apja híres hős, és megszokta a dolgot. Harry neki elsősorban mindig az édesapja volt, nem pedig a varázsvilág megmentője. Ennek ellenére szeret a családjáról szóló könyveket olvasni, egyrészt mert érdekli, a szülei milyenek voltak régen, másrészt pedig jókat nevet a pletykákon.

Tíz évesen átesett James szokásos Potter beavatási szertartásán.

Lily kislány kora óta a Griffendélbe vágyott, és amikor oda osztotta a Süveg, őszintén örült neki. Egyedül azt sajnálta, hogy Hugo és Dahlia nem kerültek vele közös házba.

Lily pálcája tíz és egynegyed hüvelyk, hajlékony mahagónipálca, unikornisszőr maggal.

This entry was posted on 2012. április 6., péntek at péntek, április 06, 2012 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

1 megjegyzés

Kendra Dumbledore  

jók ezek a háttérinfok :)
de mikor jön a következő rész ;)?

2012. április 9. 15:45

Megjegyzés küldése

Kommentek :)