Oliver Prince  

Posted by Deszy in


Oliver Alston Prince


Ez már a Végzősökbéli Oliver



























Oliver Alston Prince október 13-án született. Ő Eileert Prince és Ornella Rosier egyetlen gyermeke, egyben a családi vagyon örököse. Aranyvérű.

Oliver olyan családban nőtt fel, ahol a szokásos családi szerepek némileg megfordultak. A Prince családban mindig Ornella hordta a nadrágot, mindenben ő hozott döntéseket, férjét afféle bábuként irányítja, de neki ez tökéletesen meg is felel így, ameddig Ornella nem szól bele a személyes dolgaiba. (Ami nagyjából az ivást és a szeretők váltogatását jelenti.) Oliver szüleié nem szerelmi házasság volt, a cél mindig is az aranyvér tisztán tartása volt.

Oliver ezzel már egészen kis korától kezdve tisztában volt. Édesanyja keményszívű, az egyetlen akit szeret magán kívül, az Oliver, az ő kis hercege. Ő az egyetlen, akinek nem kell elviselnie Ornella vasszigorát, ami a családi kastélyban uralkodik. Így Olivernek mindig mindent ki szabadott próbálnia. Oliver ennek a szeretetnek és rajongásnak hála, tökéletesen biztos benne, hogy nála szebb, okosabb és jobb varázslót nem is hordott még hátán a Föld.

Ám Ornella ennek ellenére nagy hangsúlyt fektetett rá, hogy ha el is kényezteti, ne váljon a gyerekéből egy üresfejű hólyag. Oliver mellé korán felfogadták a legjobb tanárokat. Mindenről tanult, amiről édesanyja úgy gondolta, hasznos lehet: az íráson és olvasáson kívül tanult latinul és franciául, fejből ismeri a családi genealógiát és az összes aranyvérű család családfáját is...

Oliver pontosan e két dolognak köszönheti azt, aki. Értelmes gyerekként hamar felismerte, hogy hiába szereti az édesanyját, nem kíván olyan helyzetbe kerülni, mint az apja. Elhatározta, hogy ha valaha megnősül, akkor csak olyan nőt választ, akit irányíthat.

Emellett elhatározta, hogy őt soha senki nem fogja irányítani. Amikor a nagyanyja egyszer említést tett róla, hogy nincs olyan „jóvágású fiatalember, akinek jól állna a hosszú lobonc”, Oliver a fejébe vette, hogy márpedig ő „csakazértis” megnöveszti a haját. Fel sem merült benne a gondolat, hogy ne állnak jól neki, hiszen ő mindig jól néz ki. (Mellesleg ebben az esetben igaza volt, a hosszú haj tényleg jól áll neki.) Amikor a családtagjai – beleértve Ornellát és az apját is – próbálták meggyőzni, ő hajthatatlan maradt. A haját azóta sem vágta le senki.

Oliver a roxforti beosztási ceremónián teljesen magabiztos volt, egyáltalán nem izgult. Egyrészt mert tökéletesen biztos volt magában és a képességeiben, másrészt mert családjának mindkét ágán generációk óta mindenki a Mardekárba került.

Oliver pálcája nyír, sárkányszívizomhúr maggal, 14 hüvelyk, közepesen merev.

Olivernek VAN háziállata, egy varangy, amit azért szerzett be, hogy idegesítse vele a rokonait. 

Oliver mumusa saját maga egy elferdített jövőbeli mása, aki olyanná vált, mint az apja.

This entry was posted on 2012. május 17., csütörtök at csütörtök, május 17, 2012 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 megjegyzés

Megjegyzés küldése

Kommentek :)