Egy Dursley Roxfortban - Érdekesség  

Posted by Deszy in ,

Na jó, akkor most következzen egy olyan szereplő adatlapja, akit a legtöbben imádunk. Nagyon. Loo!!! :D


Louis William Weasley


























Louis W. Weasley december 1-jén született, Nyilas. Szülei William 'Bill' Arthur Weasley és Fleur Isabelle Delacour. Ennek megfelelően félvér, apja aranyvérű, édesanyja félvér. Ő az egyetlen ismert férfi, akiben vélavér folyik. (Egynyolcad részt véla.)

Két nővére van, így ő a család „kisfiúja”. Idősebb nővére Victoire, aki a nagy győzelem évfordulóján született, másik nővére pedig Dominique. Már egyikük sem Roxfortos történetünk idején, hiszen Louis végzős. Mindkettejükkel nagyon jó a kapcsolata, de valahogy mindig kívülállónak érezte magát mellettük, mivel csak ő volt fiú. Ezért is örült, hogy annyi időt tölthet unokatestvéreivel, főleg Jamesszel és Freddel, mivel korban ők állnak hozzá a legközelebb. Teddy is nagyon közel áll hozzá, ő volt az első, akinek Vic és Teddy elárulták, hogy összejöttek.

Louis a tengerparton nőtt fel, a Kagylólakban. Itt olyan szerető otthona volt, mint amilyen édesapjának az Odúban. Az itt eltöltött évek mély nyomot hagytak Louisban. Imádja a vizet, és sokszor órákig is képes a tengerparton sétálgatni. A Roxfortban ez hiányzik neki a legjobban, így ha teheti, lemegy a roxforti tóhoz. Kacsázni Ron bácsikája tanította meg.

Öt éves volt, amikor rátalált Dobby sírjára. Sokat faggatta a szüleit, de ők először nem merték elárulni neki, ki is volt a manó. Aztán végül Harry mesélt neki róla, azóta Loo ha csak teheti, friss virágot visz a sírjára. Évekkel később, már amikor a Roxfortba járt, önként csatlakozott Hermione M.A.J.O.M mozgalmához, és nem túl sok sikerrel próbálkozott elindítani a diáktagozatot is a Roxfortban.

Loo gyerekkorában a legtöbb nyarat a nagyszüleinél töltötte Franciaországban, így folyékonyan beszél franciául. Valamiért mégis sokkal inkább angolnak érzi magát, ezért is találta túl „franciásnak” a nevét. Így amikor elkezdte a Roxfortot, mindenkinek Loo-ként mutatkozott be, és azóta ez a beceneve.

A roxfortos beosztási ceremónián nagyon izgult, hogy vajon melyik házba kerül. Szeretett volna a griffendélesek közé tartozni, mint édesapja is. Ez a kívánsága teljesült is, bár a Süveg sokat vacillált a Griffendél és a Hollóhát között. Amikor végül az előbbi mellett döntött, nagyon boldog volt, főleg, hogy egy házba került Jason Cahill-lel, aki a legjobb barátja lett az évek során. Jasonnel egy szobában alszanak, még az ágyuk is szomszédos, és gyakran előfordul, hogy egész éjszakákat végigbeszélgetnek.

A tanulásban Loo mindig is jeleskedett. A legjobban az Átváltoztatástan megy neki, de mivel tudja, mi történt korábban a családjával, nagyon sokat tanul Sötét Varázslatok Kivédéséből is. Loo kilenc tantárgyból tette le az RBF vizsgát, többek között Mugliismeretből és Legendás Lények Gondozásából is. A legtöbb tárgyból Várakozáson Felüli minősítést kapott, Átváltoztatástanból pedig Kiválót.

Loo-t sokan strébernek tartanák, James még cukkolni is szokta ezzel, de senki sem teszi ezt komolyan. Loo nem egy tipikus kocka alkat, bár korához képest mindig komoly és megfontolt volt. Ő csak mindig megtalálja a tökéletes egyensúlyt a tanulás és a szórakozás között. Ezért is lett az ötödik évében prefektus, és aztán iskolaelső.

Loo pálcája kőrisfa, tizenkét hüvelyk egyszarvú szőr maggal, kellemesen rugalmas.

Tagja a Griffendél kviddicscsapatának, ő az őrző.

Patrónusa delfin.

Louis mumusa egy lány, akit még kisebb korában ismert meg. Mindig körülrajongták a lányok, az első néhány eset után már gyanította, hogy ez a vélavér következménye. Amikor negyedikes volt, a mániákus lány elkezdte üldözni, és egy nyugodt percet sem hagyott neki. Mindig mindenhol ott volt, szerelmes levelekkel és ajándékokkal bombázta, egyszer még a szobájukban is rátört éjszaka. Loo minden egyes alkalommal elmondta neki, hogy nem akar tőle semmit, de a lány nem értette meg. Végül altató bájitalt csempészett Loo vacsorájába, és amikor elaludt, szó szerint elrabolta. Loo a Tiltott Rengetegben ébredt fel megkötözve. A lány próbált Amortentiát leerőltetni a torkán, de szerencsére időben rájuk találtak.
Loo természetesen nem ettől a lánytól fél, nem azért ő a mumusa, mert tőle retteg. Viszont kamasz kora óta az a kép kísérti, hogy mindenkinek csak a külseje miatt tetszik, és egy lány sem fogja önmagáért szeretni.
Ezért nem is nagyon szereti, ha mások is látják a mumusát, mert tudja, hogy nem értenék meg, és azzal cukkolnák, hogy fél egy kislánytól...

Loo-nak van egy saját háziállata, egy fülesbagoly. Szüksége is van rá, mert nagyon sokat levelezik a két nővérével és Teddy-vel, és a szüleinek is gyakran ír.

This entry was posted on 2011. december 4., vasárnap at vasárnap, december 04, 2011 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

7 megjegyzés

Szia! :)
Ez nagyon szuper volt! :D
Imádom Loo-t, ő az egyik kedvencem. :)
Köszi az infókat!
Puszi : Clary

2011. december 5. 17:44

Szia!

Örülök, hogy tetszett. :)
(Nekem is ő. De pszt! xD)

Pussz:
Deszy

2011. december 5. 19:38
Lory  

Szia!
Nagyon örültem, hogy Loo-ról olvashattam egy kis ismertetőt. :)
Nekem is ő az egyik kedvenc karakterem. Különösen a Dobby sírjával kapcsolatos rész tetszett. Az olyan aranyos volt. Fogsz még ilyet írni a Potter gyerekekről is esetleg? Róluk is nagyon szívesen olvasnék.

2011. december 5. 21:42

Szia Lory!

Örülök neki, hogy tetszett. :)
Nekem is ő az egyik kedvencem, szóval... :) Bár én elfogult vagyok, és azt is tudom, még mi fog történni velük, szóval... :)
Mindeképp fogot írni ilyet a Potter gyerekekről is, csak idő kérdése a dolog. :) Főleg, hogy az egyik másik (ez hülyén hangzott, de érted xD) kedvenc karakterem James. :)

Pussz:
Deszy

2011. december 6. 10:54
Névtelen  

Kb. mikorra várható a következő rész? Már annyira várom.

2011. december 28. 22:54

Szia!

Ma vagy holnap lesz dupla fejezet. Attól függ, hogy fejezem be. :)

Örülök, hogy így várod!

Pussz:
Deszy

2011. december 29. 13:43
Névtelen  

Dupla rész? Tudtad hogy imádlak? :)

2011. december 29. 14:57

Megjegyzés küldése

Kommentek :)