Egy Dursley Roxfortban - Érdekesség  

Posted by Deszy in

Sziasztok!

Tegnap az új fejezetben ígértem, hogy ma jön egy kis érdekesség. :) És akkor meg is érkezett. 

Az érdekesség pedig a Hugrabug kviddicscsapatának tagjaira vonatkozik. A Facebook oldalon már el is hintettem, hogy a neveikre "kell" figyelni, de végül senki sem fejtette meg. 

De akkor most lerántom azt a bizonyos leplet. :) A Hugrabug csapat minden tagja egy híres orvos nevét viseli. 


Barnard - Christiaan Barnard hajtotta végre az első szívtranszplantációt. Ez számomra különös jelentőségű, mert édesapám is transzpantált volt, igaz, neki nem a szívét ültették át, hanem új vesét kapott.

Hunter - John Huntert a modern műtétek atyjának tartják, az anatómiával kapcsolatos tanulmányairól híres.

Fleming - Sir Alexander Fleming, ő fedezte fel a penicillint. 

Banting - Frederick Banting az inzulin felfedezője, ami szintén személyes is, hiszen édesapám cukorbeteg is volt.

Salk - Jonas Salk egy vírusra talált gyógymódot. 

Penfield - Wilder Penfield a neurológia területén alkotott maradandót.

Gray - Henry Gray, róla kapta nevét a könyv, amiből még ma is tanulnak. A címe Gray Anatómiája, sokan valószínűleg a Grace klinika kapcsán ismerik, aminek eredeti címe nem véletlenül Grey's Anatomy.


És hogy miért pont orvosok? Két okból. Egyrészt szerintem ahhoz, hogy orvos, és jó, elkötelezett orvos legyen az ember, elhivatottság és emberszeretet kell. Amiből a Hugrabugosokban jó adag van. Főleg a régi orvosok nagyon gyakran az életüket áldozták azért, hogy másokat megmentsenek.

Másrészt az orvosok a társadalmilag elismertek, senki sem vitatja, hogy értelmesek, tanultak és intelligensek. És szerettem volna valamilyen formában megmutatni, hogy a hugrabugosok nem feltétlenül hülyék, az általános vélekedéssel ellentétben. :)

This entry was posted on 2012. július 27., péntek at péntek, július 27, 2012 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 megjegyzés

Megjegyzés küldése

Kommentek :)