Rebecca, az első szerelem  

Posted by Deszy in


Rebecca, az első szerelem


Kopogtattak. Lily ajtót nyitott, és amikor meglátta a küszöbön Siriust, meg sem lepődött. Gyorsan betessékelte és átölelte.

– Rég láttunk, már hiányoltunk – kuncogta Lily. Sirius egészen pontosan az előző nap ugrott be hozzájuk, hogy beszámoljon az aktuális hírekről – Voldemort újabb két boszorkányt meg egy varázslót gyilkolt meg, és halálfalókat láttak Oakshield környékén – és hogy játsszon egyet Harryvel.

Sirius nem sértődött meg a megjegyzésen, ő is csak felnevetett, és elindult, hogy megkeresse Jameset és Harryt. Nem volt nehéz rájuk találnia. A hátsó kertben voltak, James épp repülni tanítgatta a kis Harryt, aki szemmel láthatóan élvezte a helyzetet. Akárhányszor egy kicsit is megemelkedett alatta a seprű, tapsikolni kezdett. Ezzel persze csak azt érte el, hogy leborult, és Jamesnek kellett elkapnia.

Sirius odasétált, kezet rázott Jamesszel.

– Rosszul csinálod!

– Akkor mutasd meg hogy kell – mondta James, és otthagyta őket. Egész délelőtt Harryvel játszott, és kicsit már elfáradt, még akkor is, ha imádta a fiát.

– Egyébként is a keresztapa dolga ez – tette még hozzá Sirius, mielőtt teljes figyelmét keresztfiának szentelte.

Lily ugyanúgy jó barátjának tekintette a férfit, mint James, még akkor is, ha néha kissé forrófejűnek tartotta. De amikor együtt látta Harryvel, nem fért a fejébe, hogy Sirius miért nem nősült még meg. Biztosan akart gyerekeket. Hiszen Harryt is úgy szerette!

– Kerítenünk kéne neki egy barátnőt – jegyezte meg. James – aki épp egy pillanattal korábban varázsolt oda magának egy pohár vizet – fuldokolni kezdett.

– Tessék?

– Ne mondd, hogy neked még nem tűnt fel, hogy milyen magányos! Persze, mi itt vagyunk neki. Meg Remus és Peter is, de ez akkor sem ugyanolyan. Nem akar családot, gyerekeket?

– Ez nem jó ötlet, hidd el nekem!

– De hát miért? Talán meleg? – Lily nem igazán hitt ebben, de akárhányszor felhozta a témát, James is, Remus is így reagáltak. Nem tudott jobb magyarázatot a dologra.

– Dehogy!

Lily zöld szemeivel várakozóan meredt Jamesre, várva a folytatást. A varázsló végül nagyot sóhajtott.

– Sirius előtt nehogy megemlítsd. Még nem heverte ki, és attól félek, soha nem is fogja.

James elővarázsolt két széket, és leültek.

– Volt egy barátnője. Tizenöt éves volt, még kölyök. Rebecca volt az első szerelme. Még soha nem láttam olyan boldognak, mint azon a nyáron. Titokban találkozgattak, mert Sirius szüleinek nem tetszett a dolog. Főleg az anyjának. Egyszer még be is zárta Siriust, de ismered. Talált egy módot, hogy megszökjön.

– De hát miért ellenezték ennyire? – Lily alig tette fel a kérdést, James arckifejezése nyilvánvalóvá tette a választ. – Sárvérű volt – mondta Lily, azt a kifejezést használva, amit valószínűleg Sirius anyja is.

– Becca Sirius szöges ellentéte volt. Szerény és halk szavú, mindenkivel kedves, ártatlan és naiv. Még a külsejük alapján is olyanok voltak, mint a sötétség és a fény. Becca az csontfehér bőrével meg a szőke hajával. Tökéletes pár voltak.

Lily pontosan tudta, miért. Kiegészítették egymást. Jamesre nézett, és arra gondolt, hogy egyszer régen azt gondolta, ők ketten olyanok, mint a tűz és a víz. De nem volt igaza. Ő maga James mellett sokkal bátrabb és vidámabb lett, James pedig mellette sokkal nyugodtabb. Így történhetett Siriusékkal is.

– De hát mi történt?

– Sirius meg akarta szöktetni Beccát, és...

– Megszöktetni?

– Igen. Becca szülei sem nagyon örültek Siriusnak. Beccát túl fiatalnak tartották, ráadásul remélték, hogy a lányuk kinövi a boszorkányosdit.

Lily a saját szüleire gondolt. Ők nagyon örültek neki, egy percig sem ellenezték, hogy varázsoljon. Elfogadták, hogy boszorkánynak született, és ezt az utat szeretné járni. Aztán eszébe jutott Tuney, és arra gondolt, mi lett volna, ha az ő gyermekéről derül ki, hogy boszorkány.

James közben folytatta.

– Még nem varázsolhattak az iskolán kívül. Sirius a motorjával akart Beccáért menni, de azzal felébresztették volna a szüleit. Úgyhogy kitalálták, hogy a játszótéren találkoznak, ahol először meglátták egymást. Becca biciklire szállt, és...

– És?

– Sirius egy teljes órát várt a játszótéren. Azt hitte, talán felébredtek Becca szülei, de nem mehetett oda az éjszaka közepén. Végül úgy döntött, megkockáztatja és átalakult. Kutyaként indult el a házukhoz, de aztán megérezte.

– Mit? – Lily tudta, hogy csakis valami rossz történhetett.

– A vér szagát. Beccát elütötte egy autó. – Lily a szájához kapta a kezét. – Sirius abban a pillanatban visszaváltozott, és mindenféle varázslatot kipróbált, hogy meggyógyítsa őt. Még a muglik sem érdekelték, akik mindent láttak. Semmi sem segített. Már meghalt. A karjai közt tartotta és érezte, ahogy szép lassan kihűlt.

– Szegény Sirius.

– A Minisztérium emberei jöttek érte. El kellett takarítaniuk a nyomokat. Siriust vagy egy tucat mugli látta varázsolni. Majdnem kicsapták érte, de végül a szüleinek sikerült eltussolniuk az ügyet. De soha nem bocsátották meg neki. Nem sokkal később Sirius elhatározta, hogy így is elköltözik otthonról.

Néhány percig csöndben ültek, és nézték, ahogyan a felnőtt Sirius Harryt tanítgatja.

– Nem egyszer hallottam Siriust felriadni álmából, miközben Becca nevét kiáltotta. Soha nem fogja elfelejteni, és nem is akarja. Még mindig nem bocsátotta meg magának, hogy annak idején nem ment érte hamarabb.


...o.O...
A holnapi napon felkerül ezzel a novellával kapcsolatban egy érdekesség. :) Csak mondom. :P

This entry was posted on 2012. július 11., szerda at szerda, július 11, 2012 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 megjegyzés

Megjegyzés küldése

Kommentek :)