Hajtó vagy fogó?  

Posted by Deszy

Sziasztok!

Szeretnék most valamit tisztázni, mert mert már negyedszer vagy ötödször kapom meg kommentben a témát. Ami pedig nem más, mint idősebb James Potter posztja a kviddicscsapatban.

Észrevehettétek, hogy többször is írom, hogy James hajtó. És többen írtak nekem, hogy James nem hajtó, hanem fogó.

Így tehát szeretném tisztázni a félreértéseket. Nem mondom, hogy nem fordul elő, hogy marhaságot írok, mert előfordul, sajnos többször is, mint szeretném. De legtöbbször igyekszem annyira hű maradni Rowlinghoz, amennyire lehet, és ezért mindennek utánanézek. 

Id. James Potter NEM fogó volt. James Potter HAJTÓ volt.

A tévhit azért alakult ki, mert a Bölcsek köve filmben fogónak mondják, illetve az egyik jelenetben James egy cikesszel játszik. De egyszer sem írják a könyvek egyikében sem, hogy James fogó volt. Ezt mindenki csak feltételezi. Gondoljatok Ginnyre! Ő is játszott mindkét poszton, tehát az, hogy James cikesszel játszik, nem feltétlen jelenti, hogy fogó.

Viszont! A Rowlinggal készült egyik interjúban megkérdezték, hogy James milyen poszton játszott. És a válasz az volt, hogy hajtó volt.

Itt találjátok az interjút: http://www.accio-quote.org/articles/2000/1000-scholastic-chat.htm

És ez a kérdés illetve a rá adott válasz:

Question: What position did James play on the Gryffindor Quidditch team? Was it seeker like Harry, or something different?
J.K. Rowling responds: James was Chaser.

TEHÁT JAMES POTTER HAJTÓ.

This entry was posted on 2012. július 26., csütörtök at csütörtök, július 26, 2012 . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 megjegyzés

Megjegyzés küldése

Kommentek :)