Dirty Dancing  

Posted by Deszy in

Hirtelen felindulásból elkövetett elmeháborodás. Én szóltam!


Dirty Dancing


Ron soha nem gondolta, hogy valaha ilyen állapotban látja majd a barátnőjét. Hermione részegen? Legvadabb álmaiban sem gondolt volna ilyesmire.

Pedig most itt állt előtte, és bizony teljesen elázott. Mindig okos lány volt, a legokosabb, de ha alkoholról volt szó, Hermione semmit sem tudott. Ha lett volna bármi tapasztalata, nem dönt le egymás után hatot is abból a koktélból.

– Táncolni akarok – nevetett Hermione, és körbe-körbe pörgött a saját tengelye körül. Ron gyorsan átölelte, hogy megállítsa, mielőtt összehányna valamit. Bár egyelőre nem úgy nézett ki, hogy ez a veszély fenyegetne. Hermione egyelőre még a jókedvű részegség állapotában volt, a hányós rész majd csak később jön. Bár azért Ron titkon remélte, hogy megússzák nélküle.

– Menjünk haza – mondta Ron, és Harryt kereste a tekintete. Hamar meg is találta az egyik sarokban, épp Ginnyvel nevettek valamin. Amikor találkozott a pillantásuk, szavak nélkül is megértették egymást. Harry csak bólintott, Ron pedig átfogta Hermione derekát, hogy kitámogassa az udvarra.

Hermione azonban még nem akart menni.

– Táncolnod kell velem! – követelte.

– Táncolunk, de előbb hazaviszlek, jó?

Hermione az alkoholtól fátyolos szemmel méregette még Ront néhány másodpercig, aztán bólintott. Bizonytalan léptekkel indultak el kifelé. Hoppanálniuk kellett, ami nem tett túl jót a gyomornak. Ron tartott tőle, hogy ennek még kiadós takarítás lesz a vége.

– Vegyél egy mély levegőt! – utasította a lányt, miután egy percet álltak a friss levegőn. Hermione hallgatott rá, mélyen beszívta a levegőt, és úgy nézett ki, mint a gyerekek, amikor hörcsögöt akartak játszani.

A következő pillanatban már otthon voltak, és szerencsére Hermione jól viselte a dolgot. Ron nem tudott arra gondolni, hogy a barátnője még ilyen helyzetben is erős. Mosolygott a gondolatra, aztán szinte becipelte a házba.

– Akkor most lefekszünk – közvetítette Ron a mozdulatait.

– Nem – felelte Hermione, mint egy akaratos gyerek.

– Ki kell aludnod.

– Ronald Weasley – bökött a boszorkány Ron mellkasára –, te nem parancsolsz nekem. Tökéletesen jól vagyok és táncolni akarok.

– Táncolni? – nevetett Ron.

– Táncolni. Veled.

Ron soha nem volt nagy táncbajnok, és ezt Hermione is tudta.

– Ronald, tartozol nekem egy tánccal. Nem felejtettem még el a bált.

Ron először nem tudta, miről beszél Hermione, aztán rájött. A karácsonyi bál, amikor nem hívta el a lányt. És még akkor sem kérte fel, amikor már végül ott voltak. Eszébe jutott az az este, és az érzés, ami egész este kínozta, miközben a lány vidáman omlott Krum karjaiba.

– Tácolunk – mondta Ron, közelebb lépett és átkarolta a barátnőjét. Egy lassúzás talán még belefér. Azt még az ő lábai is elviselik, és talán Hermione sem csuklik össze.

De Hermione nem volt elégedett. Kirántotta magát a karjaiból, és pajkosan a fiúra mosolygott. Ron még soha nem látta ilyennek, és magában meg is jegyezte, hogy néha azért talán hagyni fogja, hogy Hermione igyon.

– Dirty Dancing – motyogta a lány.

– Hogy mi?

– Dirty Dancing. Egy film. Úgy akarok táncolni.

Ronnak persze fogalma sem volt, miről beszél.

– Van az a jelenet, amikor Johnny felemeli Babyt. Azt akarom.

Ron értetlenül rázta a fejét.

– Tudod, hogy fogalmam sincs, miről beszélsz.

– Csak nekifutok, te meg emelj fel a fejed fölé.

Mielőtt Ron nemet mondhatott volna, Hermione hátrébb lépett, és futni kezdett felé.

A varázsló pedig nem tehetett mást, hacsak nem akarta, hogy mindketten a padlón kössenek ki. Amikor a lány odaért, felemelte és tartotta. Hermione azonban kapálózni és nevetni kezdett, és ezzel mindketten elvesztették az egyensúlyukat. Ron elesett, Hermione pedig rá.

Mielőtt azonban a fiú felelősségre vonhatta volna, ezt miért kellett, Hermione már aludt is. Ron a fejét csóválta, és biztos volt benne, hogy ezt az estét soha nem felejti el. Hermione részegen!

Óvatosan átölelte és felemelte a lányt, hogy az ágyba vigye, közben pedig megfogadta, hogy megnézi azt a filmet. Már csak azért is, hogy lássa Hermione pirulását, amikor rájön, mit csinált.
 

This entry was posted on 2012. július 10., kedd at kedd, július 10, 2012 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

2 megjegyzés

Szia!
Nagyon aranyos kis egyoerces volt. Imádtam. Hermione részegen hasonlított az én egyik karakteremre, józanul :D Midnent összevetve jópofa volt. Szívesen olvasnám azt is, amikor Ron nézi a filmet :D

2013. február 21. 19:55

Szia!

Örülök, hogy tetszett! :D És nem is rossz ötlet, lehet, hogy még azt is megírom. :D Köszi! :))

Pussz:
Deszy

2013. február 21. 20:49

Megjegyzés küldése

Kommentek :)