A Roxfort története  

Posted by Deszy in


A Roxfort története


– Elvesztettem – kesergett Hermione. – Még soha nem veszítettem el egy könyvet sem. Én vigyázok a könyveimre.

Ron ezt persze pontosan tudta. Tizenegy éves koruk óta ismerte, és tíz éve éltek együtt. Ez alatt az idő alatt Hermione már saját kis könyvtárat alakíthatott volna. Ron nem tudott úgy megmozdulni a házukban, hogy valamelyik sarokban ne talált volna egy könyvet. Volt egy minden polcon, az éjjeliszekrényen, a konyhában. Mindenhol. Hermione nem érezte jól magát, ha a két méteres körzetében nem hevert legalább egy kötet.

– Csak egy könyv.

Felesége ezt a kijelentését mérges pillantással jutalmazta.

– Veszünk majd egy másikat – próbálta megnyugtatni a feleségét.

– Ez nem csak egy könyv. A Roxfort története ott volt velem mindenhol.

Ron tudta, hogy arra az időszakra gondolt, amikor a horcruxokat keresték. Persze tudta, hogy nem sok hasznos információt találhatnak benne a kutatással kapcsolatban, a lány mégis magával vitte. Ron nem egyszer volt tanúja, hogy egy-egy fárasztó nap végén elővette, és végigsimított a borítóján és belelapozott.

Hermionénak megint igaza volt. A Roxfort története számára nem csak egy könyv volt, hanem egy barát, aki mindig ott volt vele. Ronnak a zsebében lapuló önoltó jutott eszébe, amit mindig magánál hordott azóta, hogy megörökölte Dumbledore-tól. Ha nem volt vele, valahogy nyugtalanul érezte magát. Csak egy tárgy volt, de ennél mégis sokkal több. A bizonyosságot jelentette számára, hogy akárhová kerül ő vagy a szerettei, mindig visszatalál majd hozzájuk.

Egy tárgy sokkal nagyobb jelentőséggel bírhat a tulajdonosa számára, mint azt gondolnánk. Számára az önoltó volt ilyen, Harrynek a pálcája, Hermionénak pedig a Roxfort története.

– Megkeressük – jelentette ki határozottan. – Valahogy megtaláljuk. Invitóval próbáltad már? Persze, hogy próbáltad.

Ron fel-alá járkált a szobában, és a megoldáson törte a fejét. Észre sem vette, hogy Hermione figyelmét nem a kutatás köti le, hanem ő. A varázsló számára a Roxfort története valóban csak egy könyv, őérte mégis szabályos hajtóvadászatot tervezett indítani, hogy megtalálják.

Hermione már épp készült a férje nyakába ugrani, hogy megköszönje, amikor egyszer csak a kis Rosie belépett a szobába. Kis kezében ott szorongatta a nyitott könyvet, amit annyira kerestek, arcocskája pedig pirospozsgás volt az izgalomtól.

– Anya, igaz, hogy a Roxfortban elvarázsolták a mennyezetet? Itt azt írják.

Ron és Hermione összenéztek, és mindketten ugyanarra gondoltak. Anyja lánya.

This entry was posted on 2012. július 3., kedd at kedd, július 03, 2012 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 megjegyzés

Megjegyzés küldése

Kommentek :)