Ki mit tanul? - Dahlia  

Posted by Deszy

Sziasztok!


Mostantól bizonyos időközönként hozok egy-két érdekességet. Bár nyilvánvalóan a Végzősökből is ki fog derülni, de azért mindenkiről megosztom, milyen tantárgyakat tanul a Végzős évében. 

Kezdjük Dahliával!

Átváltoztatástan
Sötét varázslatok kivédése
Legendás lények gondozása
Bűbájtan

Dahlia ezekből a tárgyakból készül a RAVASZ-ra. 

Dahlia nem valami hivatás miatt választotta ezeket a tárgyakat. A legtöbb tárgyát a vélasága miatt választotta, azt reméli, jobban kiismeri ezeket a képességeit a tárgyaknak hála. Ezért az Átváltoztatástan és a Legendás lények gondozása - amit annak ellenére felvett, hogy Hagrid mindenféle szörnyetege meg férge sokszor nagyon megviseli. 
A Sötét varázslatok kivédése szinte kötelező tantárgy azoknak a körében, akiknek a családja részt vett a Nagy Csatában, így minden Weasley és Potter tanulta/tanulja. Dahlia ezenkívül nem feledkezett meg Andresiláról sem, ez is motiválta abban, hogy felvegye ezt a tárgyat. 
A Bűbájtan az, amelyik kissé kilóg a sorból, bár annyiban nem, hogy a vélaság miatt Dahlia képes egy-két dologra, amire a többiek nem feltétlenül - például az órás mutatvány, amit az előző fejezetben láthattunk. Dahlia ezt a tárgyat szereti a leginkább, és ez megy neki a legkönnyebben, ezért nem volt kérdés, hogy felveszi.






A legtöbb diáknak három vagy kevesebb tárgya van, amelyből RAVASZ-ra készül, Dahlia négyet vett fel. Ez azonban a Hollóhátban nem számít kirívónak, ebben a házban akadnak olyan diákok is, akiknek öt tárgyuk is van, és ritkán, de előfordult már hat tantárgyas eset is.

This entry was posted on 2013. május 3., péntek at péntek, május 03, 2013 . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 megjegyzés

Megjegyzés küldése

Kommentek :)