Egy Dursley Roxfortban - Érdekességek  

Posted by Deszy in

Sziasztok!

Úgy gondoltam, mostantól, ha van mit, megosztok veletek néhány plusz információt, érdekességet, esetleg egy-egy jelenetet más szemszögből stb. az Egy Dursley Roxfortban című ficemmel kapcsolatban. Remélem, ti is jó ötletnek találjátok.

És most jön is az első érdekesség:

A harmadik, Levélhullás című fejezetben Vernon bácsi kórházba kerül, és Dahlia ide is kap egy levelet. A levél címzése pedig ugyebár tartalmazza a kórház nevét is. Amikor írtam a fejezetet, a kórház nevénél egy pillanatra megtorpantam, mert fogalmam sem volt, hogy hívhatnak egy kórházat Angliában. Ráadásul vonaton írtam, így net sem volt, hogy keressek valamit. 
Így jött a mentőötlet: Mercy West klinika. Aki nézi a Grace klinika című sorozatot, annak ismerős lehetett a név, nem véletlenül. Az úgymond "ellenlábas" kórházat hívják így a sorozatban, amivel végül összevonják a Grace klinikát. xD
A Mercy egyébként irgalmat jelent, a West pedig nyugatot, ami gondolom, a kórház helyére utal, szóval tökéletes név egy kórháznak. :)

This entry was posted on 2011. július 7., csütörtök at csütörtök, július 07, 2011 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 megjegyzés

Megjegyzés küldése

Kommentek :)